Een babyslaapzak

Waarom?

Wanneer je kind steeds meer aan het woelen is in het ledikant, dan is de kans heel klein dat het kind in de morgen nog steeds in de zelfde pose ligt als de avond voordat hij ging slapen. Je wilt er uiteraard voor zorgen dat je kind geen kou vat in het bed. Hiervoor is de babyslaapzak een goede oplossing. In dit artikel geven we hier meer uitleg over.

babyslaapzak

Waarom is een babyslaapzak handig?

Een babyslaapzak is makkelijk in gebruik. Het kan een kind makkelijk warm houden, en daarnaast is het ook nog eens de meest veilige manier om een kind in de slaap warm te houden. Daarnaast verklein je de kans dat het kind telkens in de slaap omrolt. De kans dat hij stil blijft liggen is dus veel groter.

Welke slaapzak moet ik kiezen?

Ze zijn er in alle soorten en maten. Daarnaast heb je ook nog eens diverse diktes. Welke je kiest is afhankelijk van de temperatuur binnen, en uiteraard van de tijd van het jaar.

Er bestaat een zomer slaapzak. Deze is mouwloos en deze is gemaakt van dunnere stof, deze is prima wanneer het zomer is en je te maken hebt met warme nachten. Wanneer het echt heel warm is dan kan eventueel het overige beddengoed uit het ledikant worden verwijderd. In dit geval slaapt je kindje enkel in de slaapzak.

Je hebt ook een winter slaapzak. Deze is wel gewatteerd, hij is dus van dikkere stof en hij heeft ook mouwen. Op de wat warmere dagen, of als de temperatuur in de ruimte hoger is, dan kun je de mouwen er eventueel afritsen. Je kunt ook extra dekens en lakens gebruiken om voor je kind extra warmte te verzorgen.

Tot slot heb je ook nog een vierseizoenenslaapzak. Deze kun je het hele jaar door gebruiken. Deze is helemaal aan te passen naar de tijd van het jaar, naar ieder seizoen en naar iedere temperatuur. Dit is een slaapzak die vaak is opgebouwd uit 2 lagen. In de winter heb je extra warmte, en in de zomer kun je er voor zorgen dat de slaapzak voor minder warmte zorgt, maar nog steeds voldoende warmte en comfort biedt aan je kindje. Niet enkel voor een volwassen persoon is de nachtrust heel belangrijk. Voor de ontwikkeling van een kind is een goede nachtrust essentieel.

slaapzak kiezen

 Welke maat kies ik?

 Dit is een veel gestelde vraag, de maat is erg belangrijk. Wanneer hij te klein is voor je kindje, dan zit het niet lekker. Maar wanneer hij te groot is dan zorgt dit ervoor dat een kind wellicht te ver in de slaapzak gaat zitten. Het is belangrijk dat de slaapzak goed aansluit bij de nek en de mouwgaten. Wanneer dit in orde is, dan is de maat goed.