De babyshower

Inmiddels een traditie!

Baby douches feest

Over de babyshower

De babyshower stampt uit de 18e eeuw in Amerika. In deze tijd was het voor de welgestelde klasse een gebruikelijke trend om een duur kraamcadeau te schenken wanneer er een kind werd geboren. Hier speelde een Duitse immigrant in New York, Franz Schauer, handig op in. Hij handelde in zilveren bekers en borden, hij begon echter met het produceren van zilverwaar met een persoonlijk tintje, een kraamcadeau. Hij introduceerde ook het babyfeestje voorafgaand aan een baby zijn geboorte. Dit was het moment waarop het dure cadeau aan de moeder moest worden overhandigd. Door het introduceren van dit fenomeen nam de handel van Franz flink toe. In combinatie met de Duitse handelaar Shauer en de Amerikaanse taal ontstond de naam: Babyshower.

Het is steeds vaker iets dat gebeurt dat een aanstaande moeder een aantal weken voor de bevalling door haar vriendinnen wordt verrast. Er wordt dan een babyshower gegeven. Een gezellig feest waar lekkere hapjes zijn, waar je even lekker iets kunt drinken en waar je lekker kunt praten over al het moois wat je te wachten staat bij het aanstaande kind. Leuk feitje, de babyshower is zich in Nederland aan het inwerken tot een vaste traditie.

de baby shower
babyshower feest

Hedendaagse babyshower

In Nederland is de babyshower inmiddels ook een behoorlijke trend. De babyshower is vaak voor de dame die zwanger is een verrassing. Achter haar rug om wordt het feest geheim gehouden tot het laatste moment voor het feest. In de praktijk is het echter zo dat de dame er meestal toch wel achterkomt. Maar dit is dus niet de bedoeling, een verrassing blijft toch altijd leuker.

Een babyshower is een feest waar men veel bezig is met versieringen in het blauw en het roze. Hierbij kan worden gedacht aan slingers, ballonnen en hoedjes. Daarnaast is er ook genoeg te eten en te drinken. Er zijn zelfs speciale babyshower taarten! Het hele feest staat dus in het teken van de aanstaande geboorte.

Daarnaast worden er vaak ook leuke spelletjes gespeeld. Vaak worden er klassieke spelletjes gespeeld, maar je kunt ook zelf een aantal spellen verzinnen, het gaat er echter om dat het een leuke middag/avond wordt

Een aantal praktische tips

Wanneer je zelf dan een babyshower organiseert zijn hier een aantal tips. Allereerst, begin op tijd. Het is vaak veel meer werk dan dat je aanvankelijk denkt. Het zou een absoluut fiasco zijn wanneer je de voorbereidingen niet op tijd afkrijgt. Daarnaast hoeft de aanstaande moeder niets te doen, zij is het middelpunt van de belangstelling. Daarnaast mag de moeder geen rauw vlees of alcohol. Al wat er aanwezig is moet geschikt zijn om te nuttigen voor de moeder.

Daarnaast, zorg ervoor dat iedereen een kraamcadeau meeneemt. Zo kunnen de cadeau’s worden uitgepakt waar iedereen bij is. Zo kunnen er ook leuke ideeën, variaties en uitleg worden uitgewisseld.

babyshower tips