Wanneer je het woord zwangerschapsbeeldje hoort, zie je in gedachten misschien een of ander atelier voor je waar iemand met hamer en beitel een beeldje uit een brok steen bijtelt terwijl jij hier urenlang naakt voor poseert. Je zou er toch niet aan moeten denken dit met je zwangere lijf te moeten doen? Gelukkig is dit met de moderne technieken helemaal niet meer nodig. Het maken van een 3D scan duurt namelijk hooguit enkele minuten. Vervolgens wordt het model uitgeprint wat resulteert in een zeer gedetailleerd zwangerschapsbeeldje van hoogstaande kwaliteit.  

Hoe het in zijn werk gaat

Je kunt eenvoudig een afspraak maken via de website van Gravida, of per mail. Het is niet nodig om je voor te bereiden op je bezoek. Als je het leuk vindt, kun je eventueel alvast de voorbeelden van bijvoorbeeld de verschillende materialen bekijken op de site. 

De scanafsrpaak

Omdat wij gebruik maken van een handscanner om jouw 3D scan te maken, komt er tijdens het scannen van jouw lichaam geen draaischijf aan te pas. Je hoeft dus niet bang te zijn voor duizeligheid.

Het is geen enkel punt als je je onderkleding aan wilt houden tijdens het maken van de 3D scan. Wij kunnen eventuele vreemde vouwen of strepen voor je wegwerken tijdens het verfijnen van jouw 3D scan. Tijdens je afspraak kun je eerst de voorbeelden met en zonder onderkleding bekijken om te beslissen wat je mooier vindt.  

Verfijnen van scan in 3D software

Nadat wij de scan hebben gemaakt nemen we deze nog even samen met jou door op oneffenheden, of dingen die je graag anders wil hebben, zoals oneffenheden op jouw lichaam die je liever niet op het beeldje terug zou willen zien.

Printen van het zwangerschapsbeeldje

Het zwangerschapsbeeldje kan geprint worden in kunststof, hout, brons, staal en koper. Het kan natuurlijk voorkomen dat je een heel ander materiaal in gedachten had voor jouw zwangerschapsbeeldje. Daar hoef je je bij Gravida geen zorgen om te maken. Het is namelijk ook mogelijk om een mal uit te printen van de 3D scan. Met behulp van deze mal wordt het mogelijk om met andere materialen te werken. Zo komt jouw zwangerschapsbeeldje er precies uit te zien zoals jij voor ogen had.

Nabewerking

De nabewerking van het zwangerschapsbeeldje gebeurt met de hand. Dit is dus het punt dat we soms wel met een beitel in de weer gaan.